Bussum Cultureel pakt uit. Alles mag weer en daarom is het motto ’Vrij & Blij’

Genieten tijdens Bussum Cultureel, editie 2021.© Archieffoto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Els Blom
Bussum

Bussum Cultureel pakt flink uit tijdens editie 2022. Alles mag weer en daarom is het motto van het jaarlijkse culturele evenement dit keer ’Vrij & Blij’.

Bussum Cultureel is de aftrap van het culturele seizoen in Gooise Meren. Daarnaast wil het een ontmoetingsplek zijn en een podium voor aanstormend talent. Dit keer is er opnieuw gekozen voor een intieme opstelling van twee kleine podia met terras.

Kweekvijver

Vrijdag wordt vanaf 17.00 uur gestart met live muziek vanaf het Goesting podium (Kapelstraat), een uurtje later krijgen jongeren vrij spel op het Wilhelminaplantsoen met Young Go Loud. Dit zogenoemde streetculture, music en art event voor en door jongeren wordt gezien als de kweekvijver van Bussum Cultureel. Vanaf 21.00 uur is de tuin van de Tindalvilla openluchtbioscoop.

Langste eettafel

Tijdens Bussum Cultureel staan verschillende lokale bands en lokale dans-, muziek- en theaterverenigingen op het podium. Professionele kunstenaars uit Gooise Meren tonen zondag hun werk tijdens de Art Fair en zondagavond wordt Bussum Cultureel afgesloten met de langste eettafel in de Kapelstraat, verzorgd door zes restaurants uit diezelfde straat.

Het hele programma is te vinden op bussumcultureel.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.