Stefan werd bedrogen door zijn vrouw: een ’blessing in disguise’| Over Liefde

© Foto Pixabay

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer zoekt verhalen over liefde, want alle liefdes vertellen een verhaal. Dit keer: Stefano en Marieke besloten te doen waar ze het beste in waren geworden.

Stefano werd bedrogen door zijn vrouw. Het was een van de pijnlijkste periodes in zijn leven, maar tegenwoordig zijn ze vrienden. „Ik weet hoe gek het klinkt, maar het was een ’blessing in disguise’.

Marieke en ik zijn bijna 12 jaar samen geweest, waarvan we er zes waren getrouwd. Dat laatste waren we nooit echt van plan, maar toen Marieke zwanger raakte, bleek dat makkelijker en veel leuker dan de bureaucratische route om mij als vader te erkennen. We maakten er een mooi feestje van met Marieke in een geweldige groene jurk over een mooi klein buikje. Ik was de gelukkigste man op aarde.

Toch ging het vrij snel daarna mis tussen ons. Onze zoon werd geboren, een prachtig jochie en inmiddels een leuke, vrolijke tiener. We waren dolblij met hem, maar het was ook zwaar. Renzo was een huilbaby. Hij huilde uren achtereen en dat vroeg het uiterste. We waren allebei doodvermoeid, Marieke had constant pijn in haar rug van het wiegen en ik lag ’s nachts regelmatig met hem op de bank om Marieke een paar uurtjes te laten slapen. Na negen maanden waren we alleen nog maar kribbig naar elkaar en na een jaar realiseerde ik me dat we een totaal ander koppel waren geworden dan we ooit waren geweest. We waren bijna niet meer met elkaar bezig, alleen maar met Renzo. ’s Avonds hingen we op de bank. Waarschijnlijk was het goed geweest als we af en toe iets voor onszelf waren gaan doen. En nog beter om er af en toe even met z’n tweeën op uit te gaan, maar we waren te moe en durfden eigenlijk geen enkele oppas op te zadelen met onze huilende hummel.

En natuurlijk, dit hoort er allemaal bij. Bij elk stel verandert er iets als er kinderen komen, maar het leek wel alsof we elkaar ook in de daarop volgende jaren niet meer konden terugvinden. Toen het beter ging met Renzo dacht ik dat we onze hobbel hadden genomen. Alles zou weer stabiliseren. Maar dat deed het niet. Marieke wilde zich na twee jaar parttime werken en fulltime moederen, graag verder ontwikkelen. Ze snakte naar een andere rol dan die van zorgende, zogende moeder. Ze wilde eindelijk weer meer in de wereld zijn, het huis uit, een uitdagende baan waarbij ze haar hersens en talenten weer mocht gebruiken. Ik snapte dat helemaal, nog steeds. Ik neem haar absoluut niet kwalijk dat ze die behoefte had en ik ben er trots op dat ze haar carrière in korte tijd een enorme boost wist te geven.

Marieke bloeide op. Dat zag ik. Maar we groeiden ook verder uit elkaar. Ze was fantastisch in haar werk, ik deed ondertussen waar ik goed in was en samen zorgden we voor Renzo. Maar tijd voor elkaar hadden we niet meer. Of maakten we niet meer, in elk geval. Later heeft Marieke me verweten dat ik te weinig moeite deed. Ik denk dat dat andersom ook zo was, maar onder de streep blijft de uitkomst hetzelfde: we waren geen geliefden meer, alleen maar de ouders van Renzo.

Uiteindelijk heeft Marieke een affaire gekregen met een collega. Het duurde een maand of vijf voordat ze het aan me opbiechtte. Woest was ik. Diep gekwetst en in mijn ego aangetast. Hoe kón ze me zo verraden? Ze voelde zich verschrikkelijk en heeft 1000 keer gezegd hoezeer het haar speet. Het heeft lang geduurd voordat ik geen wrok meer voelde. Toch is de affaire niet waardoor we uit elkaar gingen. De affaire is datgene geweest waardoor we zijn gaan praten over wat er nog tussen ons was. De conclusie was dat we al te ver bij elkaar verwijderd waren geraakt. We besloten te doen waar we het beste in waren geworden: De ouders van Renzo zijn, zonder elkaars geliefden te blijven.

We hebben ons huis verkocht en zijn een stuk verderop gaan wonen in twee huurhuizen in dezelfde straat. Renzo kan heen en weer zo vaak hij wilt, we eten regelmatig samen en doen leuke dingen met z’n drieën. Natuurlijk was ik liever samen gebleven, maar niet ten koste van alles. We doen het goed samen en ik ben blij dat we elkaar weer kunnen waarderen om wie we zijn.”

Wil jij ook (anoniem) geïnterviewd worden Over Liefde? Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Lees hier meer Over Liefde

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.