Eemdijk geeft sleutel uit handen en zet deur wijd open: ’Soms denken we dat we beter zijn dan we daadwerkelijk zijn’

Yannick Bouw gaat tijdens zijn tweede dienstverband bij Eemdijk op de oude voet verder: met scoren.© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Apeldoorn

Eemdijk leek de zwaarbevochten 2-1 thuiszege van vorige week op DETO een passend gevolg te geven op bezoek bij CSV Apeldoorn. Na een goede eerste helft volgde echter een zeer ondermaats tweede bedrijf, waarvan de promovendus optimaal profiteerde: 4-2.

,,We hadden hier gewoon met 0-6 kunnen winnen’’, claimde Eemdijk-trainer Willem Romp kort na het laatste fluitsignaal. ,,Ik heb nog nooit bij een ploeg in de vierde divisie gezien dat je zoveel ruimte krijgt om te voetballen. Zij stonden op een gegeven moment met zeven man op onze helft.’’

De Utrechter vond dat zijn elftal de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten had. ,,Ik weet dat ik dit soms kan verwachten van mijn ploeg. Soms denken we dat we beter zijn dan we daadwerkelijk zijn. We hebben ons door CSV Apeldoorn in slaap laten sussen.”

De ’Diekers’ begonnen nog goed in Apeldoorn en wisten een handvol kansen te creëren, waarbij één keer het net gevonden werd via het linkerbeen van Yannick Bouw. De spits, teruggekeerd op het oude nest, wist dat kunststukje na rust te herhalen door dit keer met rechts van dichtbij binnen te werken.

,,Dit had mijn middag kunnen en misschien wel móéten worden, maar die twee goals stellen helemaal niets meer voor natuurlijk”, baalde de Nijkerkervener.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hij had een hattrick op zijn schoen na een razendsnelle counter via debutant Franslyn Nsingi en Argjend Selimi, die de bal bij Bouw bezorgde. De spits liep om de keeper heen, maar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal terug het veld in rollen. In de omschakeling knakte de thuisploeg de bezoekers door wél te scoren: 3-2.

,,We zouden het ’op zijn Eemdijks’ op slot houden, spraken we in de rust - bij een 0-1 stand - af, maar dat was niet bepaald het geval. Wij gaven hen de sleutel om ons slot te kraken en de deur stond wagenwijd open.”

De 4-2 die vlak daarna viel, was nog voor de statistieken. ,,Dat zij die ballen wél binnen schieten, was het verhaal in een notendop”, concludeerde Romp. ,,Het was op beslissende momenten niet goed genoeg aan de bal en we maakten onvolwassen keuzes. Daar moet snel verandering in komen.”

Bouw keek alweer uit naar volgende week. ,,Tegen Swift moeten we reageren, want dit kan écht niet. Een flinke streep door de rekening.”

CSV Apeldoorn-Eemdijk 4-2

34. Bouw 0-1, 53. Greven 1-1, 59. Bouw 1-2, 71. Köse 2-2, 85. Van den Enk 3-2, 88. Van den Enk 4-2.

Eemdijk: Jauke Beekhuis; Beukers, Jasper Beekhuis, Hartog (87. Ruizendaal), Hollart; Van Gulik (82. Koelewijn), Van Dalen, Van den Dikkenberg (70. Nsingi); Selimi, Bouw, Kada (46. Goossensen).

Meer nieuws uit Sport Regionaal