Vogelgriep vastgesteld bij hobbyhouder met sierwatervogels in Bunschoten-Spakenburg

© ANP

Internetredactie
Bunschoten-Spakenburg

Bij een hobbyhouder met sierwatervogels is donderdag vogelgriep vastgesteld in zijn bedrijf in Bunschoten-Spakenburg. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de ongeveer 150 vogels op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In de 1-kilometerzone van het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3-kilometerzone liggen 2 pluimveebedrijven die door de NVWA worden gescreend op vogelgriep. Daarnaast worden deze bedrijven de komende 14 dagen intensief gemonitord op ziekteverschijnselen die op vogelgriep kunnen wijzen. In de 10 kilometer zone liggen 20 pluimveebedrijven, waarvoor het vervoersverbod per direct geldt.

In het kader van de besmetting op deze locatie in Bunschoten-Spakenburg wordt, zoals gebruikelijk, een traceringsonderzoek gedaan naar risicovolle contacten. Indien nodig, worden naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek aanvullende maatregelen genomen. Deze eventuele aanvullende maatregelen worden via een update in dit persbericht, en via de online kanalen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), gemeld.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.