Schoonheid belangrijk maar niet allesbepalend bij stemmen voor welk bouwproject de Arie Kepplerprijs wint

Bensdorp, Bussum© Mooi Noord-Holland

The British School of Amsterdam, Amsterdam.© Mooi Noord-Holland

Buurtskap de Tuunen, Den Burg.© Mooi Noord-Holland

Natuurcentrum De Marel, De Waal, Texel.© Mooi Noord-Holland

Edge Amsterdam-West, Amsterdam.© Mooi Noord-Holland

Gibbonpaviljoen Artis, Amsterdam.© Mooi Noord-Holland

De Koepel, Haarlem.© Mooi Noord-Holland

Beeldkwaliteitsplan Ringvaartzone, Haarlemmermeer.© Mooi Noord-Holland

Spaarndammerhart, Amsterdam.© Mooi Noord-Holland

Stories, Amsterdam.© Mooi Noord-Holland

Wieringermeer Viskringloop, Wieringermeer.© Mooi Noord-Holland

Nieuwbouw stolpboerderij Weltevreden, Purmer.© Mooi Noord-Holland

1 / 12
Peter Schat
Alkmaar

Bouwprojecten die goed scoren op gebied van woonplezier, duurzaamheid en samenhang met de omgeving, maken kans op de Arie Kepplerprijs 2022. Uit 87 inzendingen voor de prijs, kan het publiek tot 14 september zijn winnaar kiezen.

Zie het als schoonheidswedstrijd voor bouwprojecten in Noord-Holland, de tweejaarlijkse Arie Kepplerprijs. Want schoonheid werd door Arie Keppler gezien als belangrijke voorwaarde voor een geslaagd gebouw en een onmisbare troef om sociale en landschappelijke samenhang, duurzaamheid en woonplezier voor elkaar te krijgen.

Keppler (1876-1941) was directeur van de Gemeentelijke Woningdienst Amsterdam en onder zijn leiding zijn 30.000 woningen gebouwd in de hoofdstad. Van kleine wijken als Vogeldorp en Disteldorp tot grote als Tuindorp Oostzaan, Tuindorp Nieuwendam en Tuindorp Watersgraafsmeer.

Uit 87 inzendingen die de afgelopen periode zijn voltooid, heeft een vakjury er twaalf genomineerd. Vier projecten daarvan winnen in evenzoveel categorieën de vakprijs. Daarnaast kiest het publiek een favoriet voor de Publieksprijs uit alle 87 inzendingen. De winnaars worden 29 september bekend gemaakt door de Noord-Hollandse gedeputeerde Cees Loggen.

Deze projecten en beleidsplannen zijn genomineerd door de vakjury: Bensdorp, Bussum; Beeldkwaliteitsplan Ringvaartzone, Haarlemmermeer; Buurtskap de Tuunen, Den Burg; De Koepel, Haarlem; Edge Amsterdam-West, Amsterdam; Gibbonpaviljoen Artis, Amsterdam; Nieuwbouw stolpboerderij Weltevreden, Purmer; Natuurcentrum De Marel, De Waal; Spaarndammerhart, Amsterdam; Stories, Amsterdam; The British School of Amsterdam, Amsterdam en Wieringermeer Viskringloop, Wieringermeer.

De vier categorieën waar de vakjury zich op richt betreffen erfgoed, de immense woningbouwopgave, de inbedding in het Noord-Hollandse landschap en de kunst van het ambachtelijke maken.

Voor het stemmen en meer informatie over de inzendingen kijk op: www.ariekepplerprijs.nl

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.