Try-out van ’De slag om de Zuiderzee’ gratis te zien in de Aanloophaven; Theaterroute Huizen gaat van start

De brug over de Aanloophaven.© Foto Brugwachters Aanloophaven

Marjolein Vos
Huizen

De zesde editie van de Theaterroute Huizen staat op punt van beginnen. Volgende week zal het dorp in teken staan van ’De slag om de Zuiderzee’. Maar niet voordat het populaire festival is afgetrapt met een gratis try-out, vrijdagavond 2 september in de Aanloophaven.

De try-out is een initiatief van de Theaterroute en de brugwachters (vrijwilligersgroep die de ophaalbrug bedient) en draagt de naam: De Brugparade. Het is een voorstelling uit de Theaterroute met muzikale omlijsting van verschillende professionele en amateur muzikanten waaronder musici uit Oekraïne. Het muzikale programma start om 19.00 uur. Om 20.30 uur begint de try-out van een van de toneelstukken uit het Theaterrouteprogramma.

De ophaalbrug over de Aanloophaven in Huizen.© Foto Brugwachters Aanloophaven

Twee van de muzikanten zijn afkomstig uit Oekraïne en wonen momenteel in Newport in Huizen. Het zijn Serhii Mykhailiuk en Alexy. Serhii schrijft zijn eigen muziek, Alexy zingt covers. Beide begeleiden zichzelf op gitaar. Jurko van Veenendaal Touw zingt onder leiding van pianist Mark Lippe. Ook de zanger en gitarist van de Huizer band Cadillac Monkeys Willem van Aalderen is van de partij. Van Aalderen was eerder te horen tijdens optredens bij de ophaalbrug. De Gooise dj’s Hans en Peter draaien plaatjes vanuit hun Volvo Amazone.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Repetitie in volle gang met Tamar Floor, Harry van Rijthoven en Johan Verheij.© Foto Ellen Cornegoor Fotografie

Start Theaterroute

Op 5 september start de zesde editie van de Theaterroute Huizen. Het culturele festival vindt dagelijks plaats en duurt vijf dagen. De bezoekers verzamelen dit jaar bij de Botterwerf in Huizen. Onder leiding van een gids gaan de bezoekers lopend met een gids naar drie historische locaties in Huizen en Blaricum waar ze korte voorstellingen zien over de geschiedenis van het Gooi, en Huizen en Blaricum in het bijzonder. Onderweg vertelt de gids over de plekken waar je langs loopt. Na de voorstellingen worden de bezoekers gezamenlijk getrakteerd op een spetterend slotstuk.

De voorstellingen worden gespeeld door professionele en lokale acteurs en aanstormende talenten. In de cast dit jaar: Marjolijn Touw, Bartho Braat, Nyncke Bergman, Richard Spijkers, Harry van Rijthoven, Tamar Floor en Aukje van Ginneken. Meer informatie op www.theaterroute-huizen.nl. Alleen voor de voorpremière (maandag) en première (dinsdag) zijn nog kaarten. De meeste andere avonden zijn uitverkocht. Tickets voor kinderen tot en met 16 jaar zijn op maandagavond voor de helft van de prijs.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.