Portaal bouwt 64 sociale huurwoningen in hartje Soesterberg, twee keer zo veel als dat er nu staan

De nieuwbouw aan de Plesmanstraat.© illustratie portaal

Eric Lorier
Soesterberg

Woningverhuurder Portaal gaat 64 energiezuinige sociale huurappartementen bouwen aan de Van Angerenstraat en de Plesmanstraat midden in Soesterberg. De twee appartementencomplexen komen op de plaats van de 32 verouderde beneden-/bovenwoningen die er nu staan.

Portaal wil begin volgend jaar beginnen met de sloop van de 32 woningen. De bouw van de 64 energiezuinige en gasloze appartementen zou dan media 2023 kunnen beginnen, de oplevering volgt in 2024. De appartementengebouwen zijn ontworpen door Alynia Architecten uit Leeuwarden.

Voor de bewoners van de 32 sloopwoningen ligt er een sociaal plan met een verhuisvergoeding en een urgentieverklaring bij het zoeken naar een nieuwe woning. Ook hebben de bewoners het recht op terugkeer naar een woning in de nieuwbouw.

(Tekst gaat door onder de foto)

De nieuwbouw aan de Van Angerenstraat.© illustratie poortaal

Portaal is blij dat het aantal woningen kan worden verdubbeld. Zoals vrijwel overal is ook in Soest en Soesterberg een enorm tekort aan betaalbare woningen. Aan de Van Angerenstraat komt een gebouw met 37 sociale huurwoningen in de plaats van de zestien woningen die er nu staan, aan de Plesmanstraat een complex met 25 sociale huurwoningen op de plek van de zestien woningen die daar staan.

De te slopen woningen stammen nog uit de jaren vijftig. Bewoners klagen volgens Portaal over kou, tocht en vocht. De warmte- en geluidsisolatie is slecht en de indeling is niet meer van deze tijd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.