IKEA-filialen sluiten hun deuren een uur eerder

© Foto: ANP

ANP

De IKEA-winkels sluiten vanaf donderdag 1 september een uur eerder. Dat betekent dat de woonwarenhuizen doordeweeks tot 20.00 uur in plaats van 21.00 uur te bezoeken zijn. Op zaterdag gaat de winkels dicht om 19.00 uur, sommige zelfs al om 18.00 uur.

Volgens IKEA is de wijziging ingegeven door het gebrek aan winkelend publiek laat op de avond, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door het AD. Volgens de van huis uit Zweedse keten heeft de eerdere sluiting niets te maken met de personeelskrapte. Ook al staan er bij IKEA talrijke vacatures open.

Behoeftes veranderen

IKEA stelt dat openingstijden ieder jaar worden geëvalueerd en zo ook dit jaar. ,,De behoeftes, voorkeuren en het winkelgedrag van onze klanten veranderen. We zien dat in de latere avonduren slechts een klein deel van de aankopen plaatsvindt. Ook komen steeds minder nieuwe klanten in de avond binnen’’, aldus de woordvoerder.

Restaurants

De restaurants van IKEA gaan logischerwijs ook eerder dicht. Vanwege het ontbijt openen de restaurants al wel een uur of een half uur eerder dan de winkel. Dit verschilt per filiaal. De restaurants sluiten altijd een half uur voor sluitingstijd van de winkel zodat klanten nog rustig naar de kassa kunnen.

In Delft blijft de winkel doordeweeks nog wel tot 21.00 uur open. De vestiging in Delft is eigendom van Inter IKEA Systems, in tegenstelling tot de andere filialen die van franchisers zijn.

Lees ook: Ikea-werknemer onterecht ontslagen om extra etensbon van €2,50

Lees ook: Enorme rij bij Ikea Haarlem op eerste openingsdag na coronasluiting

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.