Tientallen Oekraïense vluchtelingen komen in stacaravans op camping De Woensberg

Hier komen de stacaravans.© Gemeente Blaricum

Juul Schepens
Blaricum

Tientallen vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen in stacaravans op recreatieterrein De Woensberg. De eigenaar zal daar 59 caravans plaatsen, die vooral voor vrouwen en kinderen bedoeld zijn. Dat maakt gemeente Blaricum bekend.

De gemeente verwacht dat de stacaravans begin volgend jaar op het terrein van camping De Woensberg geplaatst worden. Het is zeker dat de vluchtelingen op deze plek komen. „De nood is hoog”, verklaart de gemeente.

De caravans zijn een tijdelijke oplossing voor de opvang van Oekraïeners. Twee jaar lang zullen die onderdak bieden aan vluchtelingen die nu al in de regio verblijven. In elke camper kunnen vier tot zes personen. „Het terrein van De Woensberg is een geschikte locatie omdat het terrein nu niet wordt gebruikt en de nutsvoorzieningen, zoals kabels en leidingen, al aanwezig zijn”, aldus de gemeente.

Ook regelt de gemeente extra begeleiding en toezicht. Zodra de oorlog in Oekraïne is afgelopen, dan wordt de plek weer beschikbaar gesteld voor vakantiegangers als vakantiepark. Het terrein is niet voor statushouders en asielzoekers, aldus de gemeente.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.