Bekende fietsendief krijgt last onder dwangsom opgelegd door gemeente Gooise Meren

De man werd aangetroffen bij Station Naarden-Bussum.© Archieffoto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Joyce Huibers
Gooise Meren

Voor het eerst heeft de gemeente Gooise Meren een zogeheten last onder dwangsom opgelegd aan een bekende fietsendief. Gaat hij weer in de fout dan moet hij 2500 euro per overtreding betalen.

De fietsendief werd onlangs staande gehouden bij Station Naarden-Bussum, terwijl hij een tas met werktuigen bij zich had die waren bedoeld om fietsendiefstallen makkelijk te maken of te plegen. Hij werd niet op heterdaad betrapt, maar staat wel als fietsendief bij de politie bekend. Daarom onderneemt neemt Gooise Meren nu actie. Wanneer deze man nogmaals wordt aangehouden met inbrekerswerktuigen in de gemeente, hangt hem een boete van 2500 euro per overtreding boven het hoofd.

Financiële prikkel

Gooise Meren legt vaker een last onder dwangsom op aan personen die inbrekerswerktuigen vervoeren of bij zich hebben, met name bij personen die bekend zijn als woninginbreker of autokraker. Omdat er het afgelopen jaar veel fietsen in Gooise Meren werden gestolen, met name elektrische fietsen en fietsen bij de Station Bussum-Zuid en Station Naarden-Bussum. Om dit tegen te gaan legt de gemeente deze maatregel nu ook op aan een bekende fietsendief. Met deze financiële prikkel hoopt de gemeente inbrekers te weren en herhaling van de overtreding te voorkomen. De gemeente werkt hiervoor actief samen met de politie. Deze bestuurlijke maatregel wordt ingezet naast een eventueel strafrechtelijke traject.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.