Van schermen tot cricket en Krav Maga. Baarnse jeugd snuffelt tijdens de Zomersportweek weer aan allerlei sporten

Een ochtendje schermen voor de jeugd.© foto caspar huurdeman

Eddie de Paepe
Baarn

In de laatste week van de zomervakantie kan de Baarnse jeugd weer kennismaken met een keur aan sporten, van schermen tot cricket en Krav Maga.

Tijdens de vijf actieve en uitdagende sportdagen op de sportvelden/atletiekbaan van Sportpark Ter Eem aan De Geerenweg is iedereen van 6 tot en met 16 jaar van harte welkom. De jeugdsportcoördinatoren van de gemeente organiseren de zomersportweek weer in samenwerking met een groot aantal Baarnse sportverenigingen. Voor vijf euro per ochtend doen maximaal zestig deelnemers in een vaste leeftijdsgroep mee aan drie verschillende sporten. Bij elk onderdeel krijgen zij training van de vaste trainers van lokale clubs. Zo kunnen zij heel eenvoudig met verschillende sporten kennismaken en kijken wat goed bij hen past of gewoon eens een keer zoveel mogelijk verschillende sporten vrijblijvend uitproberen.

(tekst gaat verder onder de foto)

Lars Kramer deed een partijtje schermen tegen alle kinderen tegelijk.© foto caspar huurdeman

De zomersportweek 2022 is van start gegaan met judo, cricket en schermen (Sjoerd Jaarsma en Lars Kramer van Vivas leerden de kinderen - onder meer uit Oekraïne - de basisregels van het schermen). De Baarnse sportweek eindigt vrijdag met voetbal, dansen en boksen (zaktraining). Tussendoor kan er onder meer aan dans en de zelfverdedigingssport Krav Maga worden ’gesnuffeld’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.