Drukte op stranden: parkeerplekken overvol

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Het is zaterdagmiddag druk op de stranden. Vanwege het mooie strandweer zijn alle parkeerplekken vol in Scheveningen, Zandvoort, Castricum aan Zee, Noordwijk aan Zee en bij het Maasvlaktestrand. Ook staan er veel strandfiles op de wegen naar de kust, zo meldt de ANWB.

"Je kunt tijdelijk niet meer met de auto naar het strand komen", meldt de gemeente Castricum, die wijst op een gratis shuttlebus tussen station Castricum en het strand. De bus rijdt vanaf 11.00 uur twee keer per uur. De laatste bus vertrekt om 19.00 uur vanaf Castricum aan Zee.

Ook in Noordwijk wordt gratis strandvervoer aangeboden. "Veel mensen zijn nu al naar Noordwijk gekomen voor een heerlijk dagje strand", zo tweet de gemeente. "Onze parkeerplaatsen zijn vol. Ons voorstel: kom met de fiets, het ov of maak gebruik van de gratis Beach Shuttle."

Strandfiles naar Zeeuwse kust

In Zandvoort zijn de grote parkeerplaatsen vol en ook de parkeergarages bij Scheveningen hebben geen plek meer. De gemeentes raden aan om met de fiets of het openbaar vervoer verder te reizen.

De zeehavenpolitie meldt dat in verband met de drukte alle wegen richting het Maasvlaktestrand zijn afgesloten. Op Twitter vraagt de politie "lief te zijn voor de verkeersregelaars". "Ook zij hebben het warm."

Verder staan er veel strandfiles op de wegen naar Scheveningen, Zandvoort en de Zeeuwse kust. In Zeeland gaat het om files op de A4 vanaf de Belgische grens, op de A58 en N59 vanuit Noord-Brabant en de N57 vanuit Rotterdam, aldus de ANWB.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.