Gesprekken met Ihattaren en leiding Ajax lopen nog

Mohamed Ihattaren.© ANP

ANP
AMSTERDAM

Het is nog steeds onduidelijk of en zo ja wanneer Mohamed Ihattaren terugkeert in de selectie van Ajax. De middenvelder traint nog steeds individueel. Gesprekken met de clubleiding van de kampioen lopen nog.

„Ik kan er verder niet al te veel over zeggen”, zei trainer Alfred Schreuder in de aanloop naar het thuisduel van zondag met FC Groningen. „De gesprekken met hem lopen nog. Dat is het enige dat ik gehoord heb. Ik heb hem begin deze week kort gesproken via WhatsApp. Ik houd goed contact met die jongen. Ik was in het begin heel enthousiast over hem. Ik ben nog steeds wel enthousiast, maar we zijn nu een ander traject ingegaan. Het is afwachten, maar het staat buiten kijf dat hij een fantastische speler is.”

Schreuder zei niet precies te weten wat er exact met de 20-jarige Ihattaren aan de hand is. Hij ging enkele weken geleden echter niet mee op trainingskamp naar Oostenrijk, volgens Ajax omdat hij niet fit was.

Lees ook: Ihattaren terug op trainingsveld Ajax: ’Back in business’

De Telegraaf meldde vervolgens dat de Marokkaan afwezig was vanwege bedreigingen uit het criminele milieu als gevolg van zijn relatie met een jonge vrouw. Veiligheidsexperts zouden het daarom niet verantwoord hebben gevonden om hem op de club te laten komen. Ajax, de politie en de zaakwaarnemer van Ihattaren willen nog niet uitgebreid reageren op dat bericht. Volgens de Telegraaf onderhoudt Ihattaren ook nauwe contacten met grote criminelen.

Ajax heeft de oud-speler van PSV geen rugnummer gegeven en laat hem voorlopig individueel trainen. De club huurt hem dit kalenderjaar van Juventus en kan hem vervolgens definitief overnemen.

Het is Schreuder opgevallen dat er tegenwoordig meer voetballers met criminaliteit in aanraking komen dan in de tijd dat hij zelf nog op het veld stond. „Maar dat heeft niet met de voetballerij te maken”, zei hij. „Dit is een maatschappelijk probleem. Ik ben hier om over Ajax te praten, maar volgens mij moet er harder worden gestraft.”

Schreuder was niet verrast toen afgelopen week het bericht naar buiten kwam dat Dusan Tadic in de nacht van 27 juli op 28 juli vlak bij zijn huis in Amsterdam-Zuid is opgewacht door twee overvallers. De Serviër wist na een worsteling aan zijn twee belagers te ontkomen.

„Ik heb hem de volgende dag meteen gebeld”, zei de trainer van Ajax. Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Maar het gaat eigenlijk heel goed met hem. Ik ken Dusan al heel lang, hij is een ongelooflijke winnaar en een vechter. Hij vertelde dat ik me geen zorgen moest maken en dat hij gewoon kan spelen.”

Meer nieuws uit Ajax