Crailoseweg in Huizen aangepast na fataal ongeluk; lagere snelheid en verkeersheuvels voor veiligheid fietsers

Crailoseweg veiliger voor overstekende fietsers.© Foto Casper Bunschoten

Marjolein Vos
Huizen

De nieuwe inrichting van de Crailoseweg in Huizen is voor sommige automobilisten even wennen. Ter hoogte van het kruispunt Oud Blaricummerweg/Oud Naarderweg moeten zij terug van 80 naar 50 kilometer per uur, om vervolgens rustig over de twee net aangelegde verkeersheuvels te rijden. Het doel: een veiliger oversteekplek voor fietsers en voetgangers.

Aanleiding voor de herinrichting van de Crailoseweg tussen de A1 en Huizen was het fatale ongeval begin dit jaar op deze weg.

Hierbij kwam de 89-jarige Bussumer Ton van Eijden om het leven. De fietser wilde hier de Crailoseweg oversteken maar werd daarbij geschept door een auto. Hij overleed ter plekke.

Zijn zoon Tony-Wim van Eijden liet eerder al weten blij te zijn met de aanpassingen, waar hij zich maandenlang samen met andere betrokkenen voor inzette, al blijft hij voorstander van het aanleggen van een rotonde en het terugplaatsen van verkeerslichten die hier eerder stonden.

Lees ook: Fataal ongeval Ton van Eijden aanleiding voor veiliger inrichten Crailoseweg. ’Blij dat er toch snel maatregelen worden getroffen’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.