Minder dan 700 patiënten met corona in de ziekenhuizen

ANP Producties | Bron: ANP
Zeist

Het aantal mensen met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is voor het eerst sinds eind juni onder de 700 gezakt. Momenteel zijn nog 690 patiënten met corona opgenomen, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen liggen nu nog 654 mensen met corona, 50 minder dan woensdag. Er werden afgelopen etmaal 80 nieuwe patiënten met corona opgenomen, maar doordat er nog meer mensen de klinieken mochten verlaten daalde het totaal aantal besmette patiënten er toch.

Personeel van de intensive cares verzorgt nu 36 patiënten met corona. Dat zijn er 3 meer dan woensdag. Er werden 7 nieuwe besmette patiënten op de ic's opgenomen, maar omdat er ook mensen met corona onder de leden werden ontslagen, nam het totaalaantal minder snel toe.

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die vanwege hun coronabesmetting moesten worden opgenomen in het ziekenhuis en mensen die er voor iets anders liggen, maar toevallig ook positief bleken te testen. Beide groepen patiënten moeten echter in isolatie worden verpleegd, wat veel extra tijd kost.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.