Fortbrug bij Weesp verkeert in slechte staat: zwaar verkeer wordt omgeleid

De Fortbrug, of Geniebrug, bij Weesp verkeert in slechte staat en wordt vernieuwd.

Agnes Zuiker
Weesp

De Fortbrug in Weesp, ook bekend als de Geniebrug, wordt deze week afgesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton. De brug verkeert in slechte staat en moet worden vernieuwd. Lichtere auto’s, fietsers en voetgangers kunnen er nog wel over.

De Fortbrug, of Geniebrug, ligt tussen Fort Ossenmarkt en de ’s-Gravelandseweg over de Vecht. Uit onderzoek is gebleken dat deze brug niet meer voldoet aan de kwaliteitseisen en moet worden vernieuwd.

Onbepaalde tijd

Om verdere schade te voorkomen, wordt eerst al het verkeer dat zwaarder is dan 3,5 ton omgeleid via de Gooilandseweg (N236), Afslag Fort Uitermeer en de ’s-Gravelandseweg. De omleidingen staan met borden aangegeven. De afsluiting is voor onbepaalde tijd. Op dit moment is het nog onbekend wanneer de werkzaamheden van start gaan.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Amsterdam is er geen sprake van een gevaarlijke situatie. „Al het lichtere verkeer kan dus gewoon gebruik blijven maken van de brug, totdat de hele brug wordt aangepakt. Dan kan er uiteraard niemand meer overheen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.