Alles uit de kast voor het Zomeroffensief. Nationaal Militair Museum zet zijn hele collectie weer in het zonnetje

Tankdemonstraties in de Arena van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.© Foto PR

Mirjam van Twisk
Soesterberg

Liefhebbers van militair materieel mogen op 3 en 4 september niet ontbreken op het Zomeroffensief van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Tijdens dat ’offensief’ trekt het museum letterlijk alles uit de kast om het publiek te laten genieten van zijn collectie.

Bij het jaarlijkse evenement Zomeroffensief stelt het museum een groot deel van zijn collectie militaire voer- en vliegtuigen tentoon voor publiek. Ook zijn er diverse demonstraties en kunnen bezoekers een kijkje nemen in het depot.

In de Arena van het museum worden drie keer per dag (om 11.30, 13.30 en 15.30 uur) demonstraties gegeven met voertuigen en tanks. Experts geven tijdens die demonstraties een toelichting. Daarnaast staan er veel voertuigen en vliegtuigen uit het depot buiten opgesteld, zoals de Phantom, de Starfighter, de Fokker S.14 en de Alouette II. Ook het depot zelf, dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek, opent op beide dagen de deuren. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals het rijden in een minitank en mini-jeep.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg is een van de vier koninklijke defensiemusea in Nederland. Samen met het Marinemuseum, het Mariniersmuseum en het Marechausseemuseum wil het onder de aandacht brengen welke rol de krijgsmacht in de nationale geschiedenis heeft gespeeld en wat zij bijdraagt aan de bescherming van vrijheid en vrede.

Meer informatie op www.nmm.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.