Overval op Kruidvat in Hilversum: getuige hoorde geschreeuw, politie zoekt geschminkte verdachte [update]

© Foto Caspar Huurdeman

© Foto Caspar Huurdeman

1 / 2
Van onze verslaggevers
Hilversum

De Kerkstraat is dinsdagochtend vroeg opgeschrikt door een overval op de Kruidvat. De dader is ontkomen; er is niemand gewond geraakt. De politie is op zoek naar een in het zwart geklede verdachte met een donkere huidskleur, donker haar en een beginnende baard. Zijn gezicht had hij voorzien van wit/grijze schmink.

Medewerkers van winkels aan de Kerkstraat kijken dinsdagochtend wat verbaasd op als wordt gevraagd naar de overval eerder die ochtend. De meeste winkels waren nog dicht en onbemand op het moment van de overval. Eén vrouw was echter, zonder het echt door te hebben, getuige van het incident.

Rond 8.20 uur is een horecamedewerkster bezig om het terras uit te zetten bij koffiezaak ’Koffie&JIJ’. De vrouw - die haar naam als Laure opgeeft en haar achternaam niet wil delen - hoort lawaai bij de tegenover gelegen Kruidvatvestiging. Een vrouwenstem roept iets dat op een langgerekt ’neeee’ lijkt en een kreet als ’niet doen’ of ’hou op’. Ook hoort ze een andere stem schreeuwen, waarschijnlijk een man. De horecavrouw denkt aan iets van een ruzie, in de boven het Kruidvat gelegen woning. Daar is volgens haar wel vaker wat kabaal te horen. Zij gaat verder met het uitzetten van het terras en slaat verder weinig acht op de situatie.

Totdat rond 8.30 uur hulpdiensten arriveren en een politielint wordt gespannen. Dan blijkt dat het rumoer afkomstig was van een overval. Inmiddels is de dader gevlogen. Wie de politie heeft gebeld, is nog onduidelijk. De politie begint een onderzoek en vraagt onder andere camerabeelden op bij de koffiezaak.

In de loop van de ochtend verdwijnt het lint. Wat rest zijn twee agenten die in de buurt rondlopen en tegen 11.45 uur in een Honda stappen die de straat uitrijdt.

Bij het Kruidvat is het dan rustig. Enkele passanten willen de winkel in, maar staan voor een dichte deur. Aan die deur hangt een wit velletje met handgeschreven tekst: ,,Wegens omstandigheid zijn we gesloten vandaag.’’

Man gezocht

De politie laat woensdag weten dat er niemand gewond is geraakt. De medewerkers deden de deur open voor een man met een mondkapje op. Er ontstond een worsteling en de overvaller slaagde erin om de twee medewerkers te overmeesteren en een geldbedrag buit te maken. De man vertrok lopend, vermoedelijk in de richting van het Noordse Bosje/Bussummerstraat.

De politie is op zoek naar een verdachte met een donkere huidskleur, donker haar en een beginnende baard. Zijn gezicht had hij voorzien van wit/grijze schmink. De overvaller was volgens de politie geheel in het zwart gekleed en droeg werkschoenen en een mondkapje.

De politie komt graag in contact met getuigen. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem.

© Foto Caspar Huurdeman

© Foto Caspar Huurdeman

© Foto Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.