Premium

Huizer Klokkenluidster Ellen Riphagen-Letsch: ’Coulanceregeling Vivium voor voetzorg slaat nergens op’

Ellen Riphagen-Letsch: „Twee trieste foto’s van de probleemvoeten van een demente man met Hallux Valgus, kalk/schimmelnagels, een ontstoken teen en likdoorns. Kortom de uiterst pijnlijke voeten van een gemiddelde kwetsbare, oudere met een indicatie ZZP 5, 6, of 7 in de Wet Langdurige Zorg.”

Ellen Riphagen-Letsch: „Twee trieste foto’s van de probleemvoeten van een demente man met Hallux Valgus, kalk/schimmelnagels, een ontstoken teen en likdoorns. Kortom de uiterst pijnlijke voeten van een gemiddelde kwetsbare, oudere met een indicatie ZZP 5, 6, of 7 in de Wet Langdurige Zorg.”© eigen foto’s

Simone Stevens
Huizen

Woest was ze, Ellen Riphagen-Letsch, toen ze vorige week in deze krant las dat Vivium een coulanceregeling in het leven heeft geroepen voor cliënten die de afgelopen jaren geen vergoeding hebben gekregen voor noodzakelijke voetzorg. De Huizense heeft dit onderwerp al in 2019 uitgebreid aangekaart met een kennis van haar, vertelt ze, terwijl ze de uit tientallen mails bestaande correspondentie van destijds als bewijs laat zien. Correspondentie met het hoofdkantoor van Vivium in Huizen, maar ook met de Nederlandse Zorgautoriteit, Zorginstituut Nederland, Zorgkantoor Zilveren Kruis Zwolle, rijksoverheid en aan Vivium verbonden pedicures. „Ik heb alles zwart op wit.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.