Even geen treinen, maar bussen. Vanaf zondag laatste HOV-werkzaamheden aan spoor rond Hilversum

De gevaarlijke onbeveiligde overweg bij de Maartensdijkseweg die nu wordt weggehaald, was al eerder afgesloten.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Mirjam van Twisk
Hilversum

Werkzaamheden aan het spoor in Hilversum gaan er tussen 7 en 10 augustus voor zorgen dat er voor kortere of langere tijd geen treinen rijden op de trajecten Utrecht Overvecht-Weesp, Weesp-Baarn en Utrecht Overvecht-Hilversum. Reizigers worden met bussen vervoerd.

Op zondag 7 augustus is er, als gevolg van die werkzaamheden, geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht Overvecht en Weesp.

Ook rijden er dan geen treinen tussen Weesp en Baarn. Vanaf maandag 8 augustus tot en met woensdag 10 augustus ligt de spoorverbinding tussen Utrecht Overvecht en Hilversum eruit.

NS zet gedurende de werkzaamheden vervangende bussen in. Reizigers die vanaf Amersfoort via Weesp naar Amsterdam Centraal of Schiphol Airport willen wordt aangeraden om via station Duivendrecht te reizen.

De werkzaamheden zullen leiden tot langere reistijden. Meer informatie daarover is te vinden op de NS-reisplanner.

Overweg weg

ProRail voert rondom station Hilversum verschillende werkzaamheden uit die nodig zijn voor de afronding van het HOV in ’t Gooi. Zo worden bovenleidingen vernieuwd en krijgt de busoverweg in Hilversum een asfaltlaagje.

Ook wordt de al eerder afgesloten niet beveiligde overweg bij Maartensdijkseweg in Hilversum verwijderd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.