Ophaalbrug Eembrugge en Bisschopsweg tussen Baarn en Bunschoten gaan vijf weken geheel op slot voor onderhoud

© Foto Caspar Huurdeman

Bert-Jan van Oel
Eembrugge

Van 14 september tot 18 oktober is de directe verbinding tussen Bunschoten-Spakenburg, de A1 en Baarn geheel afgesloten.

De ophaalbrug bij Eembrugge en de Bisschopsweg tussen Baarn, de aansluiting met de A1 en Bunschoten-Spakenburg gaan vijf weken geheel op slot voor onderhoud.

De aanwonenden van de weg hebben daarover een aankondiging gekregen van de Provincie Utrecht en de aannemer, de Versluysgroep.

De drukke provinciale weg N414 krijgt tussen de stoplichten Eemweg Baarn/Eemnes en bedrijventerrein De Kronkels in Bunschoten nieuw asfalt en ook aan de ophaalbrug wordt gesleuteld. Daar wordt beton hersteld, wordt een kathodische bescherming (tegen roest) aangebracht en de slijtlaag van de bruggen wordt vervangen. Dat geldt ook voor de zogeheten brugval.

De brug, die de afgelopen jaren veel in het nieuws was vanwege storingen, blijft wél toegankelijk voor fietsers en brommers. Verkeer van en naar Bunschoten Spakenburg en Eemdijk wordt omgeleid via de N199 en de A1.

Woensdag 24 augustus is er in restaurant Eemlust een voorlichtingsbijeenkomst voor omliggende bedrijven.

Lees ook: De oude smalle ophaalbrug in Eembrugge, wie herinnert het zich nog? Alles moest kruip-door-sluip-door dwars door het dorpje over een smal bruggetje dat met de hand werd bediend

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.