Opnieuw boerenacties langs wegen in Noord-Hollandse plaatsen

Langs de Oude Schipholweg (N232) in Vijfhuizen vatte een hooibaal vlam. Er werden verder geen borden of spandoeken aangetroffen. Het is niet bevestigd dat het gaat om een boerenactie.© NieuwsFoto.nl

1 / 2
Internetredactie
Wieringerwerf

Op verschillende plaatsen in Noord-Holland hebben in de nacht van donderdag op vrijdag protestacties van boeren plaatsgevonden. Onder meer in Abbekerk, Wieringerwerf en naast de Wijkertunnel op de A9 waren boeren actief.

Het ging hierbij om gedumpte troep of al dan niet aangestoken hooibalen, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De situatie op de weg valt vrijdagochtend mee, aldus de woordvoerder. Er zijn geen nieuwe door boeren opgeworpen blokkades die het verkeer hinderen.

(De tekst gaat verder onder de foto)

Op de A7 worden vrijdagochtend nog herstelwerkzaamheden verricht. Donderdag vond hier een grote boerenactie plaats.

Lees ook: Gedumpte hooibalen aangetroffen langs de A9, maar verkeershinder blijft uit in de IJmond

Toch roept Rijkswaterstaat mensen op alert te zijn. „De snelwegen zijn vrij en er staat nu nergens file, en dat is heel fijn. Maar dat betekent niet dat mensen niet alert moeten zijn.”

De woordvoerder adviseert weggebruikers voor vertrek de verkeersinformatie te checken. Ook moeten mensen opletten op de weg, zegt ze.

Her en der ligt nog wel gedumpt afval, voornamelijk langs maar ook op sommige toe- en afritten, aldus de woordvoerder. „Daar kan het verkeer vaak wel langs, maar met beperkte snelheid.”

Lees ook: Trude Buijsman (LTO) over protesten op A7: ’Dat er actie wordt gevoerd, is wel logisch’

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.