Bosbranden bij Bordeaux na twee weken onder controle

ANP Producties | Bron: ANP
Landiras

De grote bosbranden aan de zuidwestkust van Frankrijk zijn volgens het plaatselijke bestuur onder controle. Zaterdag meldde de brandweer dat al over het vuur bij La Teste-de-Buch, nu is ook de bosbrand bij Landiras bedwongen. Daarmee komt na bijna twee weken een einde aan de grote bosbranden ten zuiden van Bordeaux. Alle geëvacueerde inwoners kunnen weer terug naar huis.

De brandweer van het getroffen departement Gironde spreekt van een "uitzonderlijke crisis" die nu opgelost is. Doordat de branden bijna tegelijkertijd uitbraken, was het lastig om het vuur te blussen. Wel 3000 brandweerlieden zijn tegelijk ingezet om de vlammen te bestrijden. Zo'n 21.000 hectare bos in het gebied is verbrand. Bijna 37.000 mensen moesten worden geëvacueerd.

De afgelopen weken braken door de aanhoudende droge hitte meerdere bosbranden uit in Frankrijk. Dit jaar is in totaal al meer dan 40.000 hectare getroffen, meer dan de afgelopen twee jaar en al bijna net zo veel als in het recordjaar 2019. Ook veel andere delen van Europa kampen momenteel met branden en hitte, met name rond de Middellandse Zee.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.