De ene Laarder heeft de ruimte nodig voor zijn gezin, de buurman vindt het allemaal veel te groot. De rechter mag het nu zeggen

© ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Jurgen Swart
Laren

Ze hebben deze ruimte in hun woning heel hard nodig om er met kinderen te kunnen wonen. Dat stelde de familie Faas uit Laren in de rechtbank in Utrecht over hun bouwvergunning. Faas moest zich verdedigen omdat hun buren niet zo gelukkig zijn met de bouwplannen.

De familie Faas woont aan het Wagenpad in Laren. Op 31 maart kreeg de familie van de gemeente een omgevingsvergunning voor een aanbouw aan de achtergevel. Ze kregen ook toestemming voor een balkon, het plaatsen van een dakraam in het voordakvlak en het plaatsen van een dakkapel in het zijdakvlak.

Hun buren zijn daar niet gelukkig mee. Die zijn ook boos dat ze niet zijn ingelicht. Zij vinden ook de bouwplannen te groot en ze vrezen voor hun privacy. Volgens de buren mag er niet zoveel en zo hoog in de tuin worden gebouwd.

Die buren sleepten de gemeente Laren voor de rechter. De gemeente gaf aan dat alles volgens de regels is gegaan. De gemeente is niet van plan om de vergunning van Faas in te trekken.

De rechter doet op 4 augustus uitspraak.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.