Indrukwekkend afscheid van Alex (12). Lange rouwstoet begroet met spandoek, applaus, fakkels en hartjes-ballonnen

De kleurrijke rouwauto passeert sportschool Burning Heart.

De kleurrijke rouwauto passeert sportschool Burning Heart.© Foto Caspar Huurdeman

Van onze verslaggever
Hilversum

Op indrukwekkende wijze is vrijdag in Hilversum afscheid genomen van de 12-jarige Alex Ciepieniak. De leerling van groep 8 van de Lelyschool overleed vorige week donderdagavond plotseling.

Afgelopen donderdag was er ’s avonds gelegenheid om van hem afscheid te nemen bij Van Vuure aan het Melkpad. Vrijdag reed een lange rouwstoet langs diverse plekken in Hilversum die in het leven van Alex een belangrijke rol speelden. Na de kleurrijke wagen met diens stoffelijk overschot volgde een Ferrari (met daarin onder anderen Alex’ broertje), tientallen motoren en een groot aantal personenauto’s, waarvan een belangrijk deel met Poolse kentekens en vlaggetje.

De stoet reed rond elf uur ’s ochtends over de Loosdrechtseweg, langs sportschool Burning Heart. Een kleine honderd sporters en andere belangstellenden hadden zich langs de weg verzameld met een groot spandoek met foto’s van Alex en zijn ouders, brandende fakkels en rode hartvormige ballonnen. Om - aldus sportschooleigenaar Jerry de Jong - met een ’massale knuffel’ afscheid te nemen. Het passeren van de stoet ging gepaard met getoeter, applaus en het geronk van motoren. Diverse leden van de motorclub, waarvan Alex’ vader lid is, reden mee.

,,Alex is bij ons als klein jongetje begonnen met judo”, vertelde De Jong na afloop, toen de losgelaten hartjes opstegen in de blauwe lucht. ,,Maar nu was hij aan het boksen en het kickboksen. Vorige week dinsdag was hij hier nog aan het fitnessen. Zijn vader Bartek traint dagelijks bij ons, en dan deed Alex regelmatig mee: met zijn tweeën op de bokszak. Het was een heel lief jongetje. Laatst gaf ik hem nog even een knuffel. ’Jongetje, wat word je groot’, zei ik.”

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Het spandoek met foto’s van Alex en zijn ouders.

Het spandoek met foto’s van Alex en zijn ouders.© Foto Caspar Huurdeman

Deze Ferrari reed mee in de stoet.

Deze Ferrari reed mee in de stoet.© Foto Caspar Huurdeman

Doneeractie

Op internet is na het plotselinge overlijden van de jongen een doneeractie gestart. Om de familie financieel te ondersteunen en de kosten van het afscheid te dekken. ’Mochten we iets overhouden, dan schenken we dit aan Alex zijn kleine boertje voor later’, meldt initiatiefnemer Jasper Gruter. Vrijdagmiddag stond de teller van de inzamelingsactie al bijna op 18.500 euro. ,,Dat is echt fantastisch”, reageert De Jong, die zijn leden heeft opgeroepen om ook een steentje bij te dragen. ,,Dit grijpt iedereen aan, zeker als je zelf ook kinderen hebt. Zijn vader is hier ook enorm populair, dus het is logisch dat mensen zich betrokken voelen.”

Niet alleen bij familie, vrienden, kennissen en bij Burning Heart is de klap keihard aangekomen. Dat geldt ook voor de S.V. Olympia’25, waar Alex in de JO-12 voetbalde. ’Soms zijn er berichten, waarvoor woorden tekort schieten, en waarvan je eigenlijk niet weet wat je moet zeggen’, meldt de club op zijn website. ’Wij wensen de ouders, familie en alle andere betrokkenen heel veel sterkte toe in deze inktzwarte tijd.’

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Ook Hilversum-Noord werd aangedaan.

Ook Hilversum-Noord werd aangedaan.© Foto Caspar Huurdeman

Tientallen motorrijders waren present.

Tientallen motorrijders waren present.© Foto Caspar Huurdeman

Intens verdriet

De Lelyschool reageert ’met grote droefenis’ op het plotseling overlijden van de leerling uit groep 8. ’Ongeloof en intens verdriet heeft de school gevuld.’ Tijdens de (eind)musical op de Lelyschool is stilgestaan bij het gemis van de klasgenoot en leerling.

Na het bezoek aan de sportschool reed de rouwstoet naar Hilversum-Noord, via het huis van Alex’ vader en langs de basisschool aan de Lopes Diaslaan. Vervolgens passeerde de stoet zijn moeders huis om daarna door te rijden naar het crematorium in Laren, waar om half een ’s middags de uitvaartplechtigheid begon.

Naar de oorzaak van het overlijden wordt nog onderzoek gedaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.