Verstappen tweede in GP Oostenrijk, concurrent Leclerc wint

© AFP/JOE KLAMAR

ANP
Spielberg

Max Verstappen is er niet in geslaagd voor de derde keer op rij voor zijn eigen fans op de Red Bull Ring in Oostenrijk te winnen. De Ferrari van zijn grootste concurrent Charles Leclerc bleek sneller in de Grote Prijs van Oostenrijk. De Monegask nam zo de tweede plek in de WK-stand over van de uitgevallen Sergio Pérez en verkleinde zijn achterstand op Verstappen.

„Het was een lastige dag”, zei Verstappen. „We hadden veel problemen, vooral met de banden en dat was met alle soorten banden. Er was te veel slijtage, maar een tweede plaats is nog altijd een goed resultaat op een moeilijke dag.”

De Red Bull-coureur had wel genoten van alle fans in het oranje en de vele oranje rookwolken. „Dat was leuk. Het is sowieso een mooie kleur dus ik vind het niet erg om er doorheen te rijden. Het is jammer dat ik de fans geen zege kon geven.”

Verstappen won vorig jaar zowel de GP van Stiermarken als de GP van Oostenrijk op het circuit van Spielberg, waar ook zondag weer veel oranje te zien was als steun voor de Nederlandse wereldkampioen.

Lees ook: Voor veel fans van Max Verstappen is het de eindbestemming van hun bedevaartstocht. Niet Mekka, maar de Oostenrijkse gemeente Spielberg bei Knittelfeld is de plek waar hét gebeurt

Meer nieuws uit Sport