Zo'n 35.000 bezoekers bij Marinedagen in Den Helder

ANP Producties | Bron: ANP
Den Helder

Zo'n 35.000 mensen bezochten zaterdag de Nieuwe Haven in Den Helder tijdens de Marinedagen. Daar laat de Koninklijke Marine op zaterdag en zondag zien wat ze kan en doet.

Een woordvoerster van de marine is tevreden met de opkomst. De laatste keer dat de Marinedagen werden gehouden was in 2017. Toen trok het evenement zo'n 350.000 mensen. "Die bezoekersaantallen zijn alleen niet met elkaar te vergelijken. In 2017 werd Sail gehouden in Den Helder, waardoor veel meer publiek langskwam", aldus de woordvoerster.

Bezoekers kunnen tijdens de Marinedagen een kijkje nemen op verschillende Nederlandse schepen. Daarnaast zijn er buitenlandse schepen aanwezig, waarop rondleidingen worden gegeven. Verder zijn er meerdere demonstraties met onder meer drones en militaire oefeningen.

Thema dit jaar is 'Workforce of the future', waarmee de marine de nadruk op nieuwe technologische investeringen wil leggen, zoals de komst van nieuwe schepen en mijnenjagers. Vanwege de oorlog in Oekraïne is het evenement dit jaar versoberd. Zo hangen er geen vlaggen uit bij de schepen en zijn er ook geen muzikale festiviteiten.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.