Han ter Heegde voorgedragen voor tweede termijn als burgemeester van Gooise Meren. ’Best doen om Gooise Meren nog mooier te maken’

Han ter Heegde.© Foto gemeente Gooise Meren

Joyce Huibers
Gooise Meren

Burgermeester Han ter Heegde is door de gemeenteraad van Gooise Meren voorgedragen voor een tweede termijn. Dat maakte de raad woensdagavond tijdens de raadsvergadering bekend.

Ter Heegde is sinds 18 januari 2017 burgemeester van Gooise Meren. De aanbeveling voor de herbenoeming gaat nu naar de commissaris van de Koning. Deze stuurt de aanbeveling met zijn eigen advies naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. De minister neemt de uiteindelijk beslissing, waarna de herbenoeming plaatsvindt bij Koninklijk Besluit. Overigens is het gebruikelijk dat de aanbeveling van de gemeenteraad gevolgd wordt.

Ter Heegde bedankte gisteravond na de bekendmaking de raad voor het in hem gestelde vertrouwen. ,,Ik ga heel hard mijn best doen om Gooise Meren de komende jaren nog mooier te maken.” Ook bedankte hij inwoners, ondernemers en vrijwilligers voor de samenwerking tot nu toe en zet hij zich in om iedereen bij de politiek te blijven betrekken en erbij te houden. Volgens Ter Heegde wachten zwaardere tijden gezien onder andere de woningnood, hogere prijzen en uitdagingen voor de boeren. ,,Samen doen en iedereen erbij houden is belangrijk.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.