Ondernemers Gooise Meren tekenen convenant met gemeente zodat ze standaard bij grote projecten worden betrokken

Sluijter, Boonacker en Van Dort (midden) tekenen convenant met wethouders Luijten (links) en Schimmel.© Foto gemeente Gooise Meren/Tom Loman

Joyce Huibers
Gooise Meren

De onvrede en kritiek vanuit de Bussumse centrumondernemers rond de herinrichting van de Vlietlaan, hebben toch nog een positief staartje gekregen. Drie ondernemersverenigingen zijn sinds dinsdag een formele gesprekspartner van de gemeente Gooise Meren bij projecten.

Door het convenant dat hiervoor is afgesloten zijn de ondernemers ervan verzekerd dat ze tijdig bij planvorming worden betrokken. Voor de gemeente is het handig om op deze manier goed op de hoogte te blijven van wat er speelt bij de ondernemers. Het mes snijdt dus aan twee kanten, aldus de gemeente.

Het idee van een formeel samenwerkingsconvenant is ontstaan tijdens de evaluatie van het project Herinrichting Vlietlaan. Daaruit bleek dat beide partijen behoefte hebben aan een structurele en solide samenwerking. Ieder kwartaal wordt er vanaf nu door de wethouder met de convenantpartners een gesprek gevoerd over de samenwerking.

Dinsdag werd het convenant ondertekend door Brigitta Boonacker van Ondernemersvereniging Gooise Meren, Joop van Dort van bedrijvenvereniging FIN en Gertjan Sluijter van Ondernemersvereniging Naarden Vesting.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.