Oud-speelster Pien Selbeck hoofdcoach van rugbyteam Blue Waves

Pien Selbeck tekent het contract.

Pien Selbeck tekent het contract.© Foto PR

van onze verslaggever
Hilversum

De rugbysters van Blue Waves hebben een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2022/2023. De 37-jarige Pien Selbeck neemt het stokje over van Eric Voet die afgelopen seizoen het landskampioenschap veroverde met de RC Waterland/RC Hilversum-combinatie.

Selbeck is geen onbekende in de rugbysport en beëindigde afgelopen seizoen haar carrière als speelster, waarvan het laatste jaar bij Blue Waves. Zo won ze in totaal acht keer het landskampioenschap met onder andere THOR (Delft) en AAC (Amsterdam). Daarnaast kwam ze jarenlang voor het Nederlands team uit. Ook deed ze ervaring op als coach voor AAC en later bij Oranje.

,,Ik heb er enorm veel zin in om samen met mijn staf aan de slag te gaan. Mijn belangrijkste doel voor komend seizoen is; plezier hebben. Het klinkt cliché maar is echt waar. De sportieve resultaten komen dan vanzelf. Maar stiekem merk ik al dat er enorm veel passie en motivatie zit bij de dames. Een top-3 notering zou heel mooi zijn”, geeft Selbeck aan in een persbericht namens de clubs.

Meer nieuws uit Sport Regionaal