Silvester van der Water tekent voor drie jaar bij Cambuur

Silvester van der Water in actie voor Orlando.

Silvester van der Water in actie voor Orlando.© Archieffoto

van onze verslaggever
Leeuwarden

Silvester van der Water keert terug op de Nederlandse voetbalvelden. De Bussumer gaat spelen voor eredivisionist SC Cambuur.

De club uit Leeuwarden neemt de 25-jarige aanvaller over van het Amerikaanse Orlando City FC. Van der Water, die eerder voor Almere City FC en Heracles Almelo voetbalde, ondertekende een contract voor drie jaar met een optie op nog een seizoen.

„De kwaliteiten van Silvester zijn bekend. Die heeft hij de afgelopen jaren wel laten zien”, zegt technisch manager Foeke Booy. „Zijn manier van spelen sluit aan bij onze speelwijze en qua persoonlijkheid past hij bij onze club en onze mensen.”

Van der Water verhuisde begin vorig jaar van Heracles naar de Amerikaanse club Orlando City. De aanvaller tekende bij de MLS-club een contract voor drie jaar. In 31 competitiewedstrijden, waarvan 12 keer in de basis, voor Orlando was Van der Water goed voor drie doelpunten en drie assists.

Ondanks dat zijn contract nog doorliep tot het eind van 2023 was Orlando bereid om mee te werken aan een transfer. Vanuit Nederland was er ook belangstelling van Fortuna Sittard maar Van der Water koos dus uiteindelijk voor een verbintenis in Friesland.

Meer nieuws uit Sport Regionaal