Twee woningen gesloten in Huizen uit vrees voor veiligheid van bewoners en directe omgeving

© Mizzle Media

© Mizzle Media

© Mizzle Media

1 / 3
Internetredactie
HUIZEN

Aan de Roef in Huizen zijn zondagavond twee woningen gesloten op last van de burgemeester. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) vrezen voor de veiligheid van de bewoners en de directe omgeving.

De bewoners van de woningen zijn verzocht om de komende tien dagen ergens anders onderdak te vinden. Dat hebben ze inmiddels gedaan.

Bij de politie en OM zijn signalen binnengekomen over de veiligheid van de bewoners. „De signalen bij politie en OM zijn zodanig dat er sprake kan zijn van een onmiddellijk gevaar voor verstoring van de openbare orde en veiligheid”, aldus de gemeente Huizen in een persverklaring.

(Tekst gaat door onder foto)

© Mizzle Media

De buurt wordt de komende tijd bewaakt door een speciale bewakingseenheid van de politie. Buurtbewoners zijn geïnformeerd over de veiligheidssituatie.

Het is niet duidelijk wat de dreiging precies inhoud. Burgemeester Niek Meijer: „Ik ken geen details over de aard van deze ernstige dreiging. Wel is mij verzekerd dat het open houden van de woningen een gevaar kan opleveren voor de bewoners èn de omwonenden. Dat is voor mij voldoende om tot voorlopige sluiting over te gaan.”

© Mizzle Media

© Mizzle Media

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.