Rusland beschuldigt Oekraïne van dodelijk bombardement Belgorod

ANP Producties | Bron: ANP
Belgorod

In de Russische grensstad Belgorod zijn zondag minstens drie mensen gedood en tientallen gebouwen beschadigd. Dat zegt de lokale gouverneur na eerdere berichten over ontploffingen in de stad bij Oekraïne. Rusland beschuldigt Oekraïne ervan de stad met raketten te hebben beschoten.

Volgens een Russische defensiewoordvoerder heeft de Russische luchtafweer drie door Oekraïne gelanceerde Totsjka-U raketten neergeschoten die richting Belgorod zijn afgeschoten. Na de vernietiging van de Oekraïense raketten vielen de brokstukken van een ervan op een huis, zei de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, Igor Konasjenkov.

Het bericht kan niet onafhankelijk worden geverifieerd en Oekraïne heeft nog niet gereageerd. Gouverneur Vjatsjeslav Gladkov van de regio Belgorod zei eerder zondag dat ten minste elf appartementsgebouwen en 39 woningen zijn geraakt, waarvan er vijf volledig zijn verwoest. Naast de doden zouden vier mensen gewond zijn geraakt, onder wie een 10-jarige jongen.

Rusland viel op 24 februari buurland Oekraïne binnen en heeft sindsdien herhaaldelijk geklaagd over aanvallen op zijn eigen grondgebied. Naast Belgorod beschuldigen andere Russische regio's - waaronder Koersk en Brjansk - herhaaldelijk de Oekraïners van beschietingen. Kiev geeft meestal geen commentaar op de beschuldigingen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.