Viore in Hilversum start gespreksgroep voor ongeneeslijk zieken. Zes bijeenkomsten met lotgenoten

Viore start in septembe een gespreksgroep voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn.© archieffoto Studio Kastermans

Susanne van Velzen
Hilversum

Als je weet dat je niet meer kunt genezen, komen er allerlei vragen op je af. Hierover praten met lotgenoten en ervaringen uitwisselen kan dan heel welkom zijn. Daarom start Viore, het inloopcentrum in Hilversum voor mensen die leven met kanker, na de zomer een serie bijeenkomsten voor deze groep.

De gespreksgroep ’Als genezing niet meer mogelijk is’ komt vanaf dinsdag 13 september zes middagen bij elkaar. De groep is bedoeld voor mensen die leven met kanker of een andere levensbedreigende ziekte. Voor sommigen betekent dit dat er nog maar een korte levensverwachting mogelijk is. Voor anderen kan deze fase nog jaren duren.

Op zes dinsdagmiddagen (14.00 – 16.00 uur) worden er onder deskundige begeleiding ervaringen uitgewisseld en specifieke thema’s behandeld. Het gaat om het zoeken naar een goede kwaliteit van leven binnen de beperkingen die er zijn. Aan de orde komen onder meer: hoe ga je ermee om als je niet meer beter wordt, hoe deel je dit met je omgeving, waar ben je dankbaar voor en wat wil je nalaten?

Aanmelden

Wie meer informatie wil of zich aan wil melden kan een mail sturen naar aanmelden@viore.org of bellen naar 035-6853532. De kosten voor deelname zijn dertig euro voor zes bijeenkomsten.

Viore zit aan de Oosterengweg 44 in Hilversum. Het centrum is alle weekdagen tussen 10.00 en 16.00 uur (in juli en augustus tussen 10.00 en 14.00 uur) open. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het aanbod aan activiteiten en lezingen. Meer informatie is te vinden op www.viore.org.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.