Gezocht voor jongerenpanel: Huizer jongeren met een mening

Het huidige jongerenpanel bijeen in de raadszaal van de gemeente Huizen.© Foto gemeente Huizen

Alexander Poort
Huizen

De jeugd heeft de toekomst. Daarom heeft Huizen een jongerenpanel dat meedenkt over hoe Huizen de komende jaren vorm kan krijgen. ,,Door het jongerenpanel zijn we in staat om mét jongeren te praten, in plaats van óver ze’’, aldus wethouder Maarten Hoelscher.

Om dit gesprek mét de jongeren te voeren, zijn er natuurlijk ook wel jongeren nodig. Daarom is de gemeente Huizen op zoek naar jongeren tussen de 14 en de 22 jaar. Een belangrijk vereiste is dat de kandidaten niet alleen een mening hebben over Huizen en de toekomst van het dorp, maar deze ook willen delen met de gemeente.

Het is de bedoeling dat het jongerenpanel één keer in de maand samenkomt. Doel van deze bijeenkomsten is om gevraagd, maar zeker ook ongevraagd, advies te geven over bestuurlijke zaken die de jeugd raken. Dit kan gaan over bijvoorbeeld het sportaanbod, maar ook over het tegengaan van drugsgebruik als lachgas of andere verdovende middelen, of over duurzaamheid, om maar wat uiteenlopende zaken te noemen.

Leden van het jongerenpanel kunnen naast de bijeenkomsten ook deelnemen aan cursussen, bijvoorbeeld over het heden en verleden van de gemeente, of andere zaken die ze zelf interessant, of belangrijk vinden.

Om mee te kunnen doen is het belangrijk dat kandidaten in Huizen wonen en tussen de 14 en 22 jaar zijn. De gemeente wil graag een zo breed mogelijk groep Huizer jongeren bij elkaar brengen, om een goede afspiegeling te hebben van de samenleving.

Geïnteresseerde jongeren kunnen vóór 15 juli een e-mail, filmpje of een andere originele inzending sturen naar Tamara Breugelmans via t.breugelmans@huizen.nl. De kennismakingsgesprekken zijn van 25 juli tot 4 augustus. De eerste bijeenkomst van het panel is eind september. Voor vragen over het jongerenpanel kunnen jongeren contact opnemen met Tamara Breugelmans via bovenstaand mailadres, of bellen met 06-31136097.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.