Singer Laren organiseert een benefietavond. De opbrengst gaat naar de Summer School voor Oekraïense kinderen. ’Zo kunnen ze makkelijker instromen’

Singer Laren vanuit de lucht.

Singer Laren vanuit de lucht.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Ilona Bos
Laren

Singer Laren en Rotary Laren-Blaricum slaan de handen ineen voor de Oekraïense vluchtelingen. Dinsdag 5 juli organiseren ze een benefietavond in de theaterzaal van het museum. Met de opbrengst van de avond leveren ze een bijdrage aan de Summer School voor Oekraïense kinderen.

Om de kinderen uit Oekraïne makkelijker te laten instromen in het regulier onderwijs, bedacht het Burgerinitiatief Laren de Summer School. Een zomerprogramma waarin wordt gewerkt aan de beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Uiteindelijk kan dit de kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Naast de lessen worden er ook leuke uitstapjes georganiseerd en is voor de allerjongsten opvang, zodat ze samen kunnen spelen.

Hoe ziet de benefietavond eruit? Violiste en klassieke muziekfestival organisator Anastasia Kozlova stelde een programma samen met verschillende artiesten. Zo treed de winnaar van de Oekraïense Voice of Kids op, vertelt meesterverteller Henk van Os een verhaal over de Russische kunstenaar Ilja Repin, en verzorgt het Jazz Orchestra van het Concertgebouw een ’zinderend’ muzikaal optreden, zoals Singer het zelf noemt.

Maar er is meer: tijdens het laatste concert worden foto’s getoond van de Britse fotograaf Mark Neville. Hij verhuisde in 2020 van Londen naar Kiev. Voordat de oorlog uitbrak maakt hij het boek ’Stop Tanks With Books’, in een poging om het Westen te overtuigen van steun aan de Oekraïense onafhankelijkheidsstrijd. Nu legt hij de oorlog in beeld vast. Neville is via een liveverbinding op de avond aanwezig. Als laatste is er ook een benefietloterij.

De benefietavond begint dinsdag 5 juli om 20.15 uur. Entreekaarten, inclusief een lot voor de loterij, kosten 50 euro. Deze kunnen op de website van Singer Laren gekocht worden: www.singerlaren.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.