Kiwanis helpt Stichting Vestingeiland de zomer door: Doneeractie voor nieuwe tenten op huttenbouwkamp in vestinggracht

Meer dan 500 kinderen hebben zich deze zomer weer aangemeld voor Vestingeiland.© Archieffoto STUDIO KASTERMANS

Joyce Huibers
Naarden

Serviceclub Kiwanis Naarden schiet Stichting Vestingeiland deze zomer te hulp om na twee coronajaren weer een geslaagd huttenbouwkamp neer te zetten in Naarden-Vesting. Onder de noemer Vrienden van Vestingeiland zamelt Kiwanis geld in voor nieuwe tenten. Sommige oude zijn tot op de draad versleten.

,,We maken gebruik van meerdere tenten op het Vestingeiland, zoals een keukentent en een gereedschapstent. Die kunnen nog wel even mee, maar de grote festivaltent die is kapot en eigenlijk niet meer bruikbaar”, zegt Sietske van Dijk, voorzitter van de stichting. ,,Die tent gebruiken we onder andere om te schuilen als het regent en om te lunchen, maar het is ook onze podiumtent voor bijvoorbeeld de playbackshow. We hebben ’m ooit gekocht samen met de scouting om geld te besparen. Omdat we door corona twee jaar geen vestingeiland konden organiseren, stond de tent vooral buiten bij de scouting. Toen er ook nog een storm overheen kwam, was het wel klaar.”

Vaste lasten

,,Normaal sparen we zelf voor de vervanging van dit soort spullen, maar we hebben al twee jaar geen inkomsten gehad, terwijl onze vaste lasten voor de opslagbunker die we huren en het onderhoud van de spullen wel gewoon doorliepen. Zonder deze steun zouden we de tent niet nu kunnen vervangen.” Dat betekent volgens Van Dijk niet dat het huttenbouwkamp niet door had kunnen gaan. ,,We hadden daar dan wel weer een oplossing voor gevonden, maar we zijn enorm blij met de hulp die Kiwanis heeft aangeboden.”

De serviceclub is deze week online een doneeractie gestart en houdt op 21 augustus, halverwege de twee weken Vestingeiland, een borrel op het eiland voor iedereen ouder dan twaalf jaar. Het eiland in de binnenste vestinggracht is normaal niet toegankelijk voor publiek, behalve tijdens de kindervakantieweken. De borrel, waarvan de opbrengsten volledig ten goede komen van het goede doel, is dan ook een mooie gelegenheid voor iedereen die Vestingeiland zelf (weer eens) wil beleven. Kaartjes worden verkocht via dezelfde website: vriendenvanvestingeiland.site.

Oekraïense kinderen

Vestingeiland, dat al ruim vijftig jaar bestaat, vindt dit jaar plaats in de week van 15 en 22 augustus en heeft als thema ’Piraten’. Meer dan 500 kinderen tussen de acht en twaalf jaar komen dan langs. Van Dijk: ,,We merkten aan het aantal aanmeldingen wel dat we de automatische aansluiting van broertjes en zusjes van deelnemers missen. In de eerste week hadden we daarom nog wat plekken over. We gaan kijken of we daarmee Oekraïense kinderen blij kunnen maken.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.