Docent Griftland College op staande voet ontslagen na bekentenis grensoverschijdend gedrag naar leerling toe; School doet aangifte bij politie

JHet Griftland College in de weilanden tussen Soest en Baarn.© foto Studio Kastermans/ALEXANDER MArks

Van onze verslaggever
Soest

De van grensoverschrijdend gedrag beschuldigde docent van het Griftland College heeft zijn gedrag toegegeven en is op staande voet ontslagen. De school gaat aangifte doen bij de politie.

Dit meldt rector Kees Versteeg in een mail aan de ouders. ’Het ontslag en de aangifte zijn zeer ingrijpende maatregelen die ons allen diep raken. Dergelijk gedrag is in een school ontoelaatbaar. Ons schoolveiligheidsplan en de kernwaarden ’openheid’, ’betrouwbaarheid’ en ’respect’, zoals verwoord in onze integriteitscode, zijn hier glashelder over.’ Details over bijvoorbeeld de aard van het grensoverschrijdend gedrag, of het om een of meer slachtoffers gaat en hoelang de kwestie al speelde zijn niet bekendgemaakt.

De school trad anderhalve week geleden naar buiten over een mogelijk geval van grensoverschrijdend gedrag via online-kanalen van een docent naar een leerling toe. De school kondigde een onderzoek aan. Een interne commissie van de school heeft de zaak in nauw overleg met betrokkenen en getuigen bekeken. Politie, een vertrouwensinspecteur van de inspectie van het onderwijs, ICT-experts en de vertrouwenspersoon van de school waren hierbij betrokken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.