Politie: ’Conducteur overleed in Hilversum niet door aanvaring met zwartrijders’

© Caspar Huurdeman

Internetredactie
HILVERSUM

De dood van de conducteur (62) zondag op het station in Hilversum kwam niet door de ruzie met zwartrijders die hij kort daarvoor had. Dat concludeert de politie na onderzoek.

De conducteur had ’s avonds in de trein naar Amersfoort een aanvaring met twee jeugdige zwartrijders. Hij zette het duo met andere conducteurs - duwend en trekkend - de trein uit.

Na het voorval voelde de man zich niet lekker. De trein stopte in Hilversum, waar de conducteur op een bankje ging zitten om bij te komen. Daar zakte hij in elkaar. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse.

De politie concludeert nu dat er geen verband is tussen de aanvaring en het overlijden. De twee minderjarige jongens zijn maandagavond vrijgelaten. Ze kregen een boete voor het zwartrijden en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Ruim 300 leden van de vakbond voor rijdend spoorpersoneel stonden maandag stil bij het overlijden. De man kwam uit Hengelo en was hoofdconducteur. „Onze collega heeft vermoedelijk een hartaanval gehad. Wij betreuren dit uiteraard heel erg, vooral voor de nabestaanden”, zei woordvoerster Marike Timmermans.

De dood van de conducteur zorgde voor veel verdriet bij zijn collega’s. De machinist van de trein, die getuige was het overlijden van zijn collega, beschrijft de ontreddering in een emotioneel bericht op Facebook.

Lees ook: Machinist gedenkt overleden conducteur met een emotioneel ooggetuigenverslag op Facebook

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.