Niet de favorieten maar de nummers vier en vijf staan in de tennisfinale van De Kuil Open en nummer vijf wint in twee sets

Boudewijn Willems schreef De Kuil Open op zijn naam.© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks

Van onze verslaggever
Huizen

Niet de als eerste geplaatsten spelers stonden zondag in de finale van De Kuil Open 2022. De als vijfde geplaatste Boudewijn Willems klopte in de eindstrijd Jeffrey van Liempt (4) met 6-3 en 6-4.

Op voorhand werden in de hoogste speelsterkte (HE3) Joris Onverwagt en Ferdinand Forger in de eindstrijd verwacht op het park van tennisclub De Kuil in Huizen.

Forger ging er in de tweede ronde echter uit tegen Jesper Onverwagt terwijl Joris Onverwagt in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Nathaniel Apawti.

In de eindstrijd wist Willems enkele malen de service van Van Liempt te breken waardoor hij in twee sets de finale naar zich toe trok.

Het HD 3 werd een prooi zoals verwacht voor Dimitar en Petar Wemmenhove. Zij wonnen drie partijen. In de hoogste speelsterkte bij de vrouwen (DE4) ging de winst naar Kim Sen. Met Lucy van Werkhoven aan haar zijde pakte ze ook de winst in het damesdubbel 3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal