Eemdijk-topscorer Nigel van Zelst mist vertrouwen en verkast ondanks contract op valreep nog naar eersteklasser Zuidvogels

Nigel van Zelst was afgelopen seizoen goed voor zeventien treffers in het groen van de ’Diekers’.© Archieffoto

Huizen

Zuidvogels kan komend seizoen gebruikmaken van de diensten van Nigel van Zelst. De spits (24) had eigenlijk al verlengd bij Eemdijk, waar hij dit seizoen met zeventien goals topscorer was, maar voelde zich op De Vinken niet echt gewaardeerd en vertrekt op de valreep nog naar De Wolfskamer.

Ondanks zijn productiviteit posteerde trainer Willem Romp de goaltjesdief recent een paar keer op de bank. ,,Nigel heeft in de afgelopen periode een aantal keer gevraagd of hij mocht uitkijken naar een andere club’’, vertelt bestuurslid technische zaken Jan van Twillert op de website van Eemdijk. ,,Hij voelt te weinig vertrouwen en ziet te weinig perspectief. Daardoor zit hij op dit moment niet op zijn plek bij Eemdijk. Wij hebben er goed over na moeten denken - zeventien goals laat je niet zomaar gaan - maar we zagen te veel risico voor komend seizoen. Dat Nigel, wanneer het even niet loopt en hij op de bank terecht zou komen, er de brui aan zou geven. Op dat moment kun je niet meer anticiperen. Daarbij komt dat wij een club zijn die een ieder zijn voetbalgeluk gunt. Je kunt een speler wel star aan zijn verbintenis houden, maar zo zitten wij niet in elkaar. En met Yannick Bouw hebben wij al een type in huis gehaald dat de positie van Nigel kan inkleden.’’

Eerste klasse

Zuidvogels

Gekomen: Michael van den Berg (trainer, FC Breukelen), Nigel van Zelst (Eemdijk), Younes Akiath (De Bilt), Martijn Koelewijn (Hoogland), Mitchel Smit (FC Almere).

Vertrokken: Jesse Donker (trainer, geen club), Sil Schoon (SVL), Raymon Lagerburg (Zandvoort), Martin Campbell (Odin’59), Lucky Akot (onbekend).

Meer nieuws uit Sport Regionaal