Metaverse Werkplaats van start op Mediapark. Studenten, docenten en mediabedrijven aan de slag met de volgende evolutie van het internet

© Media Perspectives

Eddie de Paepe
Hilversum

Samen met zes creatieve mbo-vakscholen is Media Perspectives op het Mediapark in Hilversum de Metaverse Werkplaats gestart. De werkplaats moet dé plek worden waar studenten, docenten en medewerkers van mediabedrijven opgeleid worden voor de volgende evolutie van het internet: web3 en de metaverse.

In de Metaverse Werkplaats worden nieuwe immersieve toepassingen ontwikkeld, die toegepast kunnen worden in verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, stedelijke ontwikkeling, onderwijs en uiteraard de media. Immersieve technologie is een verzamelnaam voor technologieën waarmee iemand in een ervaring wordt ’ondergedompeld’, waarmee alle zintuigen worden aangesproken. Zoals Virtual reality (VR), augmented reality (AR) en mixed reality (MR).

De werkplaats wordt volgens Media Perspectives een creatieve broedplaats waar studenten, samen met docenten en medewerkers van mediaorganisaties, gaan experimenteren met nieuwe technologieën. Zes vakscholen hebben besloten de handen ineen te slaan en samen het talent van de toekomst te gaan opleiden. Het consortium bestaat uit: Mediacollege Amsterdam, Grafisch Lyceum Utrecht, Grafisch Lyceum Rotterdam, Cibap, SintLucas, Nimeto en Media Perspectives.

(tekst gaat door onder video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Creatieve industrie

Uniek is volgens deze consortiumpartners dat zij hebben gekozen voor opleiden op de plek waar ook het werk is, oftewel midden in de creatieve industrie op het Media Park. De opgedane kennis willen zij gebruiken om een landelijk dekkende opleidingsfaciliteit voor studenten en werkenden te creëren.

Rufus Baas, oprichter en programmamanager van het XR Lab op het Mediapark, is aangesteld als kwartiermaker. Hij zal met steun van onder andere CLICKNL, de gemeente Hilversum en de Utrecht Talent Alliantie, de consortiumpartners en de industrie de werkplaats uitbouwen. Dit moet de ontwikkeling van een Mediacampus op het Mediapark een extra boost gaan geven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.