Ben is geen kilo’s kwijt, zijn geld (bijna) wel

Ed Brouwer

Kilo’s kwijtraken met een pot pillen van 98 euro. Dat aanbod van IvitaSana spreekt Ben van der Bruggen uit Heemstede wel aan. Achteraf tot z’n eigen verbazing.

Want na een gesprek met zijn huisarts die hem de pillen zeer stellig afraadt vindt hij van zichzelf dat hij toch wel vrij doordacht heeft gehandeld. Gelukkig voor hem zijn de veertien dagen wettelijke bedenktijd nog niet voorbij en hij stuurt de nog ongeopende verpakking terug naar Ivitasana. Daar wordt het pakketje 16 april afgeleverd. Wettelijk moet IvitSsana binnen veertien dagen de betaling terugstorten, maar begin juni heeft meneer Van der Bruggen nog geen cent gezien. Op zijn mail wordt niet gereageerd en verder ziet hij geen mogelijkheid met het bedrijf contact te leggen. ,,Gaarne uw advies, al weet ik al dat dergelijke louche sites vaak ongrijpbaar blijken te zijn. Wel een les voor de volgende aankopen”, mailt hij ons.

Frappant dat het bedrijf na een maand stilzwijgen wel onmiddellijk op onze aansporing om terug te betalen reageert. Wel fijn, al deugt het niet dat IvitaSana 15 euro administratiekosten van die 98 euro aftrekt. Daar spreken we het bedrijf wel op aan, maar of ze zich er veel van aan zullen trekken...

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.