OM eist 15 jaar cel voor ombrengen Sumanta Bansi

ANP Producties | Bron: ANP
Alkmaar

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag tegen Manodj B. (42) uit Hoorn vijftien jaar gevangenisstraf geëist voor het ombrengen van de Surinaamse Sumanta Bansi. De destijds 22-jarige studente biomedische wetenschappen verdween in februari 2018 van de aardbodem en is sindsdien spoorloos. In de rechtbank van Alkmaar vroegen de aanklaagsters vrijspraak voor vader Dwarka B. (65).

Volgens het OM is er geen twijfel dat Bansi door geweld om het leven is gekomen. Manodj B. zou haar doelbewust hebben omgebracht en daarna haar lichaam hebben weggemaakt. Ondanks verschillende zoektochten de afgelopen jaren is er geen spoor van de Surinaamse gevonden. Donderdag doorzocht de politie na een nieuwe tip nog een deel van recreatiegebied de Hulk in Scharwoude, opnieuw tevergeefs.

Bansi woonde destijds in bij B. en zijn gezin en raakte van hem in verwachting. Door de zwangerschap stond de eer van de Hindoestaanse familie B. op het spel. Bij een eerdere zwangerschap in september 2017 had de studente onder druk van het gastgezin al besloten tot een abortus.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.