Illegale bewoning en stroomfraude geconstateerd bij grote controle in Wijdemeren

Van onze verslaggever
Wijdemeren

Een geval van illegale bewoning en stroomfraude. Dat is de opbrengst van een integrale controle die de gemeente Wijdemeren heeft gehouden op verschillende bedrijventerreinen en bij een jachthaven.

’Verloedering, opslag van gestolen goederen of een hennepkwekerij zijn voorbeelden van problemen waar ondernemers op bedrijventerreinen of jachthavens mee geconfronteerd kunnen worden. Dit kan ze kwetsbaar maken en een succesvolle bedrijfsvoering in de weg zitten’, geeft de gemeente Wijdemeren als uitleg waarom de controle is gehouden. Ondanks dat er weinig van dergelijke ernstige misstanden zijn aangetroffen in Wijdemeren spreekt burgemeester Crys Larson van een succesvol verlopen actie. ,,Ik ben blij dat we hebben laten zien dat we als één overheid heel efficiënt en succesvol samenwerken.’’

De controle op de bedrijventerreinen en bij de jachthaven is een samenwerking tussen de gemeente Wijdemeren, de politie, de omgevingsdienst, het UWV en Liander. Het Bestuurlijk Interventie Team Gooi- en Vechtstreek heeft ondersteuning geboden bij de controle. Door gezamenlijk controles uit te voeren zien we toe op naleving van de regels en zorgen we dat kwaadwillenden geen ruimte krijgen om criminele activiteiten te ontplooien of voort te zetten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.