Lokale ’lintjesregen’ in Lage Vuursche; Irene de Boer, Gert Aalderink en Leo Terschegget gehuldigd door burgemeester Röell

Irene de Boer, Gert Aalderink en Leo Terschegget (vlnr) poseren met de oorkondes die burgemeester Roëll voor ze had meegenomen,© foto studio kastermans/alexander marks

Eric Lorier
Lage Vuursche

De Baarnse burgemeester Mark Röell was maandagmiddag naar Lage Vuursche afgereisd met maar liefst drie gemeentelijke erespelden op zak. De zeer plaatselijke bui in deze lokale lintjesregen viel in dorpshuis De Furs, voorafgaand aan de vergadering van de nieuwe Contact Commissie - zeg maar dorpsraad - bij het afscheid van de vertrekkende leden Irene de Boer, Gert Aalderink en Leo Terschegget.

Irene de Boer en Gert Aalderink zijn de twee oudgedienden in de Contact Commissie, die het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd van advies voorziet over zaken die de Lage Vuursche aangaan. Toen de commissie in 1982 dreigde te verdwijnen door het wegvallen van een aantal leden, stonde De Boer en Aalderink op om de boel nieuw leven in te blazen. Beiden hebben tot nu toe, met tussenpozen, in de commissie gezeten, en kregen nu als dank voor hun inzet een gemeentelijke erespeld.

De derde speld die burgemeester Röell had meegebracht was voor Leo Terschegget, die sinds 2007 deel uit maakte van de Contact Commissie- en die ook in de toekomst nog hand- en spandiensten zal verrichten voor de Vuursche samenleving.

Voorzitter Jeroen van de Berg nam maandag afscheid van de Contact Commissie, maar kwam bij gebrek aan dienstjaren (nog) niet in aanmerking voor een erespeld.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.