Eemdijk dankt Urk en mag zich opmaken voor de nacompetitie. ’Een prestatie van formaat’

Nigel van Zelst, hier in actie tijdens een thuiswedstrijd van Eemdijk tegen Buitenpost, maakte in Friesland zijn zestiende van het seizoen.© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Buitenpost

Eemdijk kon na de 1-2 nederlaag tegen DETO op Hemelvaartsdag vrijuit voetballen tegen Buitenpost, maar in de eerste helft kwam daar niks van terecht. De bezoekers waren apathisch en hadden een donderpreek in de rust nodig om tot bezinning te komen:2-2.

Nadat Mark van der Meer de thuisploeg op voorsprong had geschoten uit een pijlsnelle uitbraak, hield Willem Romp zijn spelers in de kleedkamer in Friesland een spiegel voor. De Eemdijk-trainer greep bovendien in door Jeffrey van den Dikkenberg en Michel Goossensen in te brengen. Dat resulteerde na twee minuten al in de gelijkmaker van laatstgenoemde.

Daarna was Eemdijk heer en meester in Buitenpost en wist Nigel van Zelst zijn zestiende treffer van het seizoen te maken. Een kwartier voor tijd verlengde Berend Schoonstra echter een vrije bal de verre hoek in, waardoor het nog 2-2 werd.

Toen even later het bericht kwam dat Urk kampioen was geworden in de hoofdklasse B, was het eind goed al goed voor zowel Buitenpost en Eemdijk. De thuisploeg wist zich door de puntendeling te handhaven en Eemdijk neemt de periode van Urk over en gaat dus de nacompetitie om promotie naar de derde divisie in. ,,We mogen hier als club trots op zijn’’, sprak voorzitter Menno Veldhuizen. ,,Plaatsing voor de nacompetitie is een prestatie van formaat en was vooraf ook onze doelstelling. Natuurlijk hebben we het dit seizoen her en der laten liggen, maar dat is niet relevant meer. Met de borst vooruit de nacompetitie in.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal