Karretje Sprookjesbos Valkenburg afgebroken: drie gewonden

ANP Producties | Bron: ANP
Valkenburg

In Valkenburg aan de Geul is vrijdagmiddag een karretje van een attractie in het Sprookjesbos afgebroken en gevallen. Er zat een gezin in van twee volwassenen en twee kinderen. De twee volwassenen en een van de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, maar hun toestand wordt omschreven als stabiel. Een woordvoerder noemde het waarschijnlijk dat het andere kind is meegegaan naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur door nog onbekende oorzaak. Van de Calidius viel een karretje naar beneden. Het is een attractie waarbij bezoekers in gondels naar 10 meter hoogte worden getild en worden rondgedraaid voor een weids uitzicht. Deze attractie is pas sinds afgelopen september in gebruik.

"Directie en personeel zijn ontdaan over het voorval en we betreuren ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren", laat het park vrijdagavond in een verklaring weten.

Onderzoek

Op het moment van het ongeluk was het druk in het park. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was er heel even paniek, maar was die snel voorbij. Het park is wel eerder dichtgegaan dan gewoonlijk. Zaterdag is het park volgens een woordvoerster gewoon geopend. Alleen de Calidius blijft voorlopig afgesloten.

Bezoekers die het park hebben verlaten en behoefte hebben aan slachtofferhulp, kunnen daarvoor contact opnemen met de gemeente Valkenburg, aldus de Veiligheidsregio.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzoekt hoe het ongeluk in het Sprookjesbos heeft kunnen gebeuren. Ook het pretpark zelf doet onderzoek, liet het Sprookjesbos vrijdagavond weten.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.