HCAW slaagt ook voor eerste écht serieuze testcase: Bussumers houden hoofd langst koel in enerverende titanenstrijd met regerend landskampioen

© Archieffoto

Han Monsees
Bussum

Lang keek men in Bussum uit naar de eerste ontmoeting met regerend landskampioen Amsterdam Pirates. Het talrijk opgekomen publiek kwam niet bedrogen uit: na een ruim drieënhalf uur durende titanenstrijd, die één grote reclamespot voor het honkbal was, bleek HCAW de sterkste: 8-7.

Coach Danny Rombley vatte de wedstrijd treffend samen: ,,Het was een goede pot van beide kanten, waarin het erom ging wie het hoofd het langst koel zou houden. En dat deden wij net iets langer dan zij.”

Ondanks dat Amsterdam het seizoen moeizaam begon en pas de laatste weken een beetje vorm lijkt te vinden, mogen de hoofdstedelingen nooit onderschat worden. Vooral de slagploeg van Pirates boezemt ontzag in. Beide teams wisten dertien honkslagen te produceren en in vrijwel elke inning kwamen er lopers in scoringspositie. Hoewel de pitchers de wedstrijd dus niet konden domineren, maakte de pitching wel het verschil.

Ondanks dat Amsterdam direct in de eerste inning al een voorsprong nam en later in de wedstrijd tot twee keer toe een achterstand ongedaan wist te maken, hielden de HCAW-werpers het hoofd koel en wisten ze telkens de schade te beperken. Toen Nick Keur de wedstrijd met een minimale voorsprong kon uitgooien, gaf ook hij geen krimp: ,,Dit is mijn rol, ik ben altijd een koele kikker.”

Aanvallend wist HCAW op de juiste momenten toe te slaan, daarbij gebruik makend van de niet altijd even stabiele pitching van Amsterdam. De vroege achterstand maakten de Bussumers direct ongedaan en elke keer als Pirates dichterbij kwam, kon HCAW antwoorden. Het enige wat de Bussumse aanval misschien te verwijten viel, is dat er te veel lopers op de honken achterbleven en de wedstrijd niet eerder in het slot werd gegooid.

Voor de honkballiefhebber smaakte de wedstrijd van donderdag naar meer. Zij worden op hun wenken bediend: zaterdag gaat de serie verder in Amsterdam en zondag spelen beide ploegen in Bussum nog een keer tegen elkaar.

Meer nieuws uit Sport Regionaal