Na twee ruime nederlagen boekt debutant BLTC nu dan eerste overwinning in de eredivisie, en ook die is meteen dik

Richel Hogenkamp boekte twee overwinningen namens BLTC, dat in de eredivisie uitkomt onder de sponsornaam Baarn/Lead Healthcare.© Archieffoto

Baarn

Na de 1-5 nederlagen tegen vooraanstaande titelkandidaten Zandvoort en Naaldwijk van afgelopen weekend, was het gistermiddag dan toch raak voor de tennissers van BLTC. De 5-1 wint op Rapiditas betekende de eerste eredivisiezege óóit voor de de debutant op het hoogste niveau.

Richel Hogenkamp en Annelin Kirsten Bakker bezorgden BLTC, dat uitkomst onder de naam Baarn/Lead Healthcare, een vliegende start. Hogenkamp had geen kind aan Chanel Jansen (6-0, 6-1) en Bakker rekende eveneens in straight sets af met Danique Havermans: 6-4, 6-4. Sander Jong verloor daarna weliswaar van Jing Long Weng (4-6, 4-6), maar Elgin Khoeblal hield de marge in stand met een 6-4, 6-2 zege op Jim Henderikx.

Hogenkamp en Rosalie van der Hoek haalden vervolgens samen het beslissende punt binnen tegen Havermans en Jansen (6-2, 6-2), waarna Khoeblal en Jong de Baarnse primeur van extra cachet voorzagen met een 6-4, 6-4 overwinning op het duo Weng/Henderikx.

Meer nieuws uit Sport Regionaal